Utfärder för skolor

Ett äventyr för hela klassen


Under perioden 15 maj - 5 juni erbjuder vi 1-2-dagarsturer för skolklasser från och med skolår 6, med egna ledare.
Vi seglar i första hand i närområdet Lysekil, Sotenäs, kanske Uddevalla - vädret styr! Våra seglingar planeras alltid så att det blir en trevlig och säker tur. Alla ska trivas och känna den speciella gemenskap som uppstår när man hjälps åt och delar på arbete och upplevelser.


Alla är med

Alla som seglar får delta i alla förekommande sysslor ombord, från att hissa segel och navigera till att stå till rors och hjälpa kocken i byssan. Det är detta som är unikt med skolskepp - deltagarna körs inte bara runt av en besättning, de är lika mycket en del av besättningen. Inga förkunskaper krävs. Självklart finns det fortfarande tid till att ligga och sola på fördäck eller bara njuta av vinden mot kinden. Det kan bli tillfälle till bad.
Rådgör med oss om ni vill lägga in egna pedagogiska moment under seglingen. Det kan vara studier av fauna och flora, lokal historia, räkna på distans och hastighet mm.


Säkerhet och mat

Det finns alltid en erfaren nyckelbesättning bestående av skeppare och instruktörer som ansvarar för säkerheten ombord. De delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper och hjälper deltagarna till rätta. Kocken ser till att ingen går hungrig.


Programförslag

Dag 1

09:00 Klassen anländer. Introduktion, fika, säkerhetsövning, klätterövning för den som vill.

11:00 Avgång, vi sätter segel och sätter kurs dit vindarna bär.

13:00 Lunch

18:00 Åter Fiskebäckskils brygga, genomgång. Grill på Kvartsitaplanen, aktiviteter / musik / rodd/ vrickning.

Övernattning ombord vid bryggan. Övervakas av klassens egna ledare, med assistans av någon från vår förening.


Dag 2

08:30 Frukost, summering, städning

11:00 Avslutning

 

Pris

Kostnad för 15 deltagare 10 000 kr, därefter 600 kr per person. För frågor och anmälningar kontakta Wiggo Lander, 0727-32 29 03, wiggo.lander@telia.com.